משפחה, מעמד, ירושה

advokat po semeynim delam

לדיני המשפחה הישראליים אין אח ורעי בעולם. ההבדל העיקרי הוא בכך שחלק מהסמכויות הנוגעות לנישואים דתיים הנם בסמכות בתי הדין הדתיים, ושאר העניינים נפסקים בבית המשפט לענייני משפחה או במסגרת תהליך של גישור, דבר שמאפשר לצמצם את הזמן ואת העלויות של הליכי בית המשפט הארוכים.

אנסטסיה פוקס – הנה עורכת דין מנוסה בדיני משפחה ומגשרת. בפנייה למשרדנו תקבלו הזדמנות לפתור את עניינכם המשפחתי בצורה מהירה, אופרטיבית ומיטבית.

אנו עוסקים במגוון של סוגיות במסגרת דיני המשפחה:

אזרחות / משרד הפנים / מעמד בישראל

  • קבלה של מעמד עבור אזרחים זרים במשרד הפנים של מדינת ישראל במסגרת איחוד של משפחה עם אזרח ישראלי, הליך של איחוד משפחה עם בן זוג שהנו אזרח ישראלי (חיים משותפים) וכו'.
  • הגשת ערעורים על החלטות משרד הפנים בניין של גירוש מן הארץ.
  • תביעות בעילות הומניטריות (לדוגמא: הורים קשישים או ילדים קטינים של אזרח זר וסוגים אחרים של הליכים שקשורים למעמד של אזרח זר בישראל).
  • ענייני אזרחות וקבלה של פנסיה מהפדרציה הרוסית עבור תושבי ישראל שהנם במקביל גם אזרחי רוסיה.

ענייני משפחה

1. נישואים בישראל ובחו"ל

  • נישואים בין אזרחים ישראליים לבין אזרחים זרים, ובין יהודים לבין אלה שאינם יהודים.
  • הסכם ממון בין בני זוג נשואים וגם בין ידועים בציבור.

2. גירושין

  • הסכם גירושין.
  • חלוקת הרכוש המשותף.
  • מזונות לילדים: עתירות לתשלום או לשינוי סכומם וכן גביית חובות בתשלום המזונות.
  • עתירות דחופות לאיסור או הסרת איסור יציאה מין הארץ עבור בן זוג שאינו ממלא את חובותיו על פי פסק הדין.

3. קביעת אבהות, בקשות בעניין ביצוע בדיקות DNA לפי החלטת בית המשפט.

4. אפוטרופסות

  • עניינים שקשורים לאפוטרופסות (ילדים ומבוגרים).
  • הסדרה ומסירה של ייפוי כוח מתמשך

5. ירושות וצוואות

  • עריכת צוואה
  • הסדרת צו ירושה בהיעדר של צוואה, והסדרת צו קיום צוואה.
  • ליטיגציה שקשורה לערעור צוואות.

שאל את עורך הדין לענייני משפחה

שאל את עורך הדין לענייני משפחה

נישואים בישראל ובחו"ל

טקס נישואים מסורתי בין שני יהודים נערך בישראל באמצעות הרבנות. אולם אם בתמצית הרישום ממשרד הפנים רשום שהחתן והכלה משתייכים לדתות שונות או שאחד מהם הוא חסר דת אזי ככלל רישום נישואיהם יתקיים בחו"ל.

משרדנו יעזור לכם לערוך נישואים בחו"ל – כן בהשתתפות שני בני הזוג המתחתנים וכן בהיעדר אחד מהם. זאת כאשר כל המסמכים בעניין עריכת הנישואים בחו"ל יהיו מקובלים על משרד הפנים הישראלי ותוכלו לגשת ולהירשם בתור בעל ואישה. כמו כן נעזור לכם לערוך נישואים אזרחיים בישראל.

הסכם ממון

מטרתו של מסמך זה היא להסדיר את כל העניינים שעלולים  לעורר מחלוקת בין בני הזוג בהקשר לחייהם המשותפים, כולל אותם חילוקי הדעות שיכולים להתעורר במקרה של גירושין, והם:

  • חלוקת הרכוש המשותף;
  • קביעה מה הוא רכושו האישי שהנו בבעלותו האישית של כל אחד מבני הזוג ושאיזון המשאבים לא יחול עליו;

מסמך זה יאפשר לבני זוג אוהבים לא להפוך לאויבים בעת פרידתם, ולקבל אפשרות לפתור את העניינים שבמחלוקת בדרכי שלום.

בהסכם הממון יכולים לבוא בני הזוג שאינם נשואים באופן רשמי (יש לאשר את ההסכם בפני נוטריון), בני הזוג שעתידים להתחתן, או אלה שכבר נשואים (הסכם זה חייב לקבל תוקף של פסק דין, על כן יש להגיש אותו לבית המשפט לאישור).

הסכם ממון – זהו הסכם מרצון וביודעין, אשר נחתם תוך שמירת האינטרסים של כל אחד מבני הזוג. כדי שההסכם לא יפגע בזכויותיו של אחד מבני הזוג רצוי לפנות לעורך דין מנוסה שינסח בצורה נכונה את כל מה שבני הזוג סיכמו עליו ביניהם.

גירושין בישראל

advokat razvod

אם הנישואים נערכו על פי ההלכה, או אם שני בני הזוג הנם יהודים, ניתן יהיה להתיר אותם רק בבית הדין הרבני. כל יתר העניינים, כולל קביעת מזונות לילדים או לבן הזוג, חלוקת הרכוש המשותף, הסדר שהייה לילדים ניתן להסדיר גם בבית המשפט לענייני משפחה. וכאן ישנו תפקיד חשוב לפקטור של "מרוץ הסמכויות", דהיינו מי מבין בני הזוג המתגרשים יגיש ראשון את הבקשה לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני – שם יידונו העניינים הללו.

ולהבדיל מבני הזוג היהודים, אם מדובר בזוג מעורב (דהיינו כאשר אחד מהם הנו יהודי והשני – לא), אזי כל ענייני הגירושין יידונו בבית המשפט לענייני משפחה לפי מקום מגוריהם המשותפים האחרון של בני הזוג.

אנסטסיה פוקס הנה עורכת דין מנוסה בדיני משפחה ובענייני נישואים וגירושים. בפנייה למשרדנו תוכלו להיות בטוחים שגירושיכם יתקיימו מהר ככל האפשר וללא סבל מיותר.

שאל את עורך הדין לענייני משפחה

הסכם גירושין והליך של התרת נישואין

אם הנישואים לא התקיימו על פי הטקס הדתי עורך הדין לענייני משפחה ימלא את תפקיד המגשר שתפקידו לפתור את המחלוקות בין בני הזוג. הוא יעזור לכם להגיע להסכם מבלי להסתבך בהליך גירושין ארוך ומייגע.

עניינים של מזונות, חינוך ומקום מגוריו של הילד אחרי הגירושין יוסדרו במסגרת הסכם הגירושין. הסכם כזה הוא אופטימלי עבור בני הזוג המתגרשים, הוא נערך בכתב ומקבל תוקף רק אחרי שיאושר על ידי בית המשפט.

אם לא יהיה ניתן להגיע להסכמה הדדית בין בני הזוג, יוכל אז עורך הדין לייצג אתכם בבית המשפט.

חלוקת רכוש

בעת הגירושין וחלוקת הרכוש באמצעות בית המשפט יהיה זה בסמכותו של בית המשפט להחליט האם הרכוש שנצבר על ידי בני הזוג הנו רכושם האישי או המשותף, זאת בהתאם להוכחות שיוצגו בפניו. אם עורך דינכם הנו מגשר טוב, תוכלו לפתור את העניין מחוץ לכותלי בית המשפט במסגרת הסכם ממון שמתייחס לאינטרסים של כל אחד מהצדדים, וזאת ממש ערב הגירושין.

ישנם סיכונים שקשורים לחלוקת הרכוש גם אצל בני זוג ידועים בציבור, דהיינו אלה שאינם נמצאים בנישואים רשמיים, אבל חיים בשיתוף. הדבר הוא אפשרי אם בית המשפט יוציא החלטה שמכירה בהם כבני זוג ידועים בציבור. בכל אחד מהמקרים הללו חשוב מאוד בעת הגירושים וחלוקת הרכוש לפנות לעורך דין טוב שמתמחה בדיני משפחה, והוא יגן על האינטרסים שלכם כן בבית המשפט וכן מחוץ לכותלי בית המשפט.

מזונות: עתירות לתשלום או שינוי סכומם

בישראל מי שמשלם מזונות – זהו ההורה, אשר אינו שוהה ביחד עם הילד, וזאת עד גיל 18, אבל אם הילד משרת בשירות סדיר בצה"ל, ימשיך ההורה לשלם את מזונותיו גם אחרי הגעתו לגיל 18, אם כי בסכום מוקטן. בית המשפט יכול להחליט כי על האב לשלם מזונות אף אם הוא מעולם לא ראה את הילד.

החלטת בית המשפט לענייני משפחה (ולפעמים גם של בית הדין הרבני) בעניין גודל המזונות תלויה במספר גורמים:

  • גובה ההכנסות של שני ההורים;
  • רכוש שנמצא לרשותם;
  • רמת החיים שאליה התרגל הילד או הילדים;
  • הצרכים המיוחדים של כל ילד בנפרד, וכו'

בישראל לא קיים אחוז קבוע מראש מגובה ההכנסה שישולם בתור מזונות. הכל תלוי בנסיבות העניין, בצדדים, ובסופו של דבר בהחלטת השופט. אם אינכם מסכימים עם החלטת בית המשפט, עורך דינכם יכול לכתוב בקשה לשינוי סכום המזונות. בקשה זו צריכה להיות מנומקת ולהיות מוגשת בצירוף של מסמכים ואסמכתאות.

לצורך הגשת הבקשה לשינוי סכום המזונות עליכם להמציא את המסמכים הבאים:

  • צילום תעודת זהות;
  • החלטת בית המשפט בעניין התרת נישואין וקביעת מזונות;
  • תלושי משכורת עבור שלושה חודשים;
  • תדפיס חשבון הבנק עבור שלושה החודשים האחרונים;
  • מסמכים נוספים שמעידים על הצורך בשינוי גובה המזונות (להגדיל או להקטין).

קביעת אבהות: בדיקת DNA

בישראל קובעים אבהות ביחס לילדים או אנשים בגירים, לרבות לצורך קביעת השתייכותם לקהילה היהודית, באמצעות בדיקת DNA שאותה אפשר לבצע רק באמצעות החלטת בית המשפט. כדי לקבל אישור לביצוע בדיקת DNA שאותה יש לקיים באחד מבתי החולים בישראל או בחו"ל, יש להגיש בקשה לקביעת אבהות לבית משפט ישראלי לענייני משפחה.

תוצאות של בדיקות DNA שנעשו בחו"ל שלא על פי החלטת בית המשפט הישראלי לא מתקבלות בישראל.

בדיקת DNA נעשית ביחס לשני ההורים (אם הנם בין החיים) והילד. עלות הבדיקה הנה כ- 1200 ₪ עבור כל אדם. תוצאות הבדיקה לא נמסרות לידי הצדדים, אלא נשלחות לבית המשפט שקבע את הבדיקה, ולפי תוצאות הבדיקה בית המשפט מקבל החלטה בעיין הקביעה או שלילה של אבהות.

ישנם כמה מאפיינים מיוחדים להליך של קביעת קשר משפחתי. למשל, בית המשפט יכול לאסור על ביצוע הבדיקה אם קיים חשש כי על פי חוקי ההלכה אפשר יהיה לקבוע כי הילד הנו ממזר, או לחלופין – בית המשפט יכול לחייב את הצד לעבור בדיקת DNA אם הוא סבור כי הבדיקה היא לטובת הילד. בכל מקרה לאור החשיבות הציבורית של סוג זה של תביעה בכל תביעה שכזאת אחד הצדדים להליך הנו היועץ המשפטי לממשלה, אשר שולח את עמדתו לבית המשפט ביחס להסכמתו או אי-הסכמתו לביצוע בדיקת ה- DNA.

אפוטרופסות

הסוגים העיקריים של האפוטרופסות נקבעים בישראל על ידי בתי המשפט לענייני משפחה:

  • משמורת על הילד;
  • אפוטרופסות של אדם בלתי כשיר – קשיש, נכה או אדם שאינו מסוגל לנהל את רכושו באופן זמני או בדרך קבע.

בשנת 2017 נוצרה בישראל האפשרות לפתור את ענייני האפוטרופסות מחוץ לכותלי בית המשפט, והיא ייפוי הכוח המתמשך שבעזרתו אתה הוא זה שקובע באופן עצמאי וממנה לעצמך אפוטרופוס תוך כדי קביעת סמכויותיו.

התקשרו עכשיו לעו"ד אנסטסיה פוקס וקבלו תשובות לשאלות חשובות בתחום דיני משפחה בישראל: +97252-639-2289 (למתקשים מישראל), +7925-171-0755 (למתקשרים מרוסיה).

מאחלת לכם שתהיו אהובים ומאושרים!

עורכת הדין המשפחתית שלכם, אנסטסיה פוקס

נושא: משפחה, מעמד, ירושה

לשתף:

    טגים:

    תגובות 0