רשלנות רפואית ופיצוי על נזקים

תשובות של עורך דין על שאלות בנוגע לרשלנות רפואית ותביעת פיצויים

medicinskaya khalatnost

הרפואה בישראל בנתה לעצמה מוניטין טוב בזכות האיכות שלה. ואולם גם רופאים טובים לפעמים טועים. אחוז של טעויות רפואיות הוא די גבוה בישראל. למרות הקשר הרגשי שנוצר אצלכם עם הרופא המטפל שלכם חייבים לזכור שבמקרה של רשלנות רפואית או טעות של רופא במקרים רבים אתם יכולים להיות זכאים לפיצוי, ומדובר בסכומי כסף משמעותיים.

שוויון זכויות לאזרחים ולתיירים

לצד אזרחי ישראל שצורכים את שירותי הבריאות מגיעים לארץ גם תיירים רבים במיוחד למטרת הטיפולים הרפואיים. חשוב להדגיש שאם קרתה רשלנות רפואית או טעות רפואית במוסד רפואי ישראלי, בהתאם לחוק זכויות החולה, תשנ"ו-1996 גם אזרח זר זכאי לפיצוי בתנאים שווים לאזרחים ישראליים.

המקרים הנפוצים ביותר של רשלנות רפואית

רשלנות רפואית יכולה לקרות בכל שלב של טיפול או קבלת עזרה רפואית:

  • בשלב הראשוני – אבחון המחלה במעבדה;
  • בשלבים הבאים – בעת האבחון הסופי, קביעת דרכי הטיפול ובעת הניתוח;
  • בשלבי הטיפולים אחרי הניתוח.

תביעות רבות בענייני רשלנות רפואית מוגשות בתחום רפואת שיניים, אונקולוגיה, הריון ולידה, תרופות ותופעות לוואי, טעויות במהלך הניתוח, ובתחומי רפואה נוספים.  טעות רפואית עלולה לקרות גם אצל מעסה, רופא מרדים או כל אדם אחר שעובד בתחום הרפואה: רדיולוג, אחות, עובד מעבדה.

הנזק שנגרם

כדאי לזכור שכדי להגיש תביעה לא די בכך שתוכיחו את עצם העובדה שהתקיימה רשלנות רפואית. תצטרכו גם להוכיח את העובדה כי נגרם נזק בעקבות הרשלנות הרפואית, ולהוכיח גם את הקשר הסיבתי בין הטעות שנעשתה לבין הנזק שנגרם. הרשלנות הרפואית שלעצמה לא תמיד יכולה להוות יסוד להגשה של תביעת נזיקין נגד הרופא הרשלני.

חוק זכויות החולה וייפוי הכוח הרפואי

על פי חוק זכויות החולה, תשנ"ו-1996 זכאי כל מטופל לקבל מהרופא את מלוא המידע אודות מצב בריאותו, שיטות הטיפול הרפואי, ותוצאות הטיפולים הצפויות. רק למטופל קיימת זכות לתת הסכמה לביצוע הטיפולים. במקרים מסוימים כדאי לדאוג מראש להסדרת ייפוי כוח רפואי לטובת קרוב משפחה שיוכל לתת הסכמה לטיפול זה או אחר בנסיבות כאשר המטופל כבר לא יהיה מסוגל להסכים באופן עצמאי. ייפוי כוח זה יוכל להסדיר עבורכם עורך דין, כאשר אישור ייפוי הכוח ניתן לבצע גם אצל עורך דין וגם אצל הרופא המטפל.

לקבלת יעוץ של עורך דין

המטופל זכאי לקבל מידע מלא אודות ההליך הטיפולי שאותו הוא עתיד לעבור. אם הרופא אינו מביא לידיעת המטופל את כל המידע הדרוש לו, פרושו של דבר הוא שהמטופל אינו מקבל אפשרות לבחור בצורה מושכלת. היעדר של אפשרות בחירה בנוגע לטיפול רפואי – זוהי טעות רפואית בפני עצמה שבעקבותיה ניתן להגיש תביעה אף ללא חובת הוכחה של הנזק שנגרם.

וויתור על סודיות רפואית

אם נפגעת מרשלנות רפואית בישראל בפנייתך אלינו נצטרך לאסוף מסמכים רפואיים. לצורך זה אנו מסדירים ייפוי כוח ועוד מסמך נוסף שנקרא "וויתור על סודיות". כאשר הנך פונה אל עורך דין בעניין רפואי כדי להיעזר בו בקבלת פיצויים מצופה ממך שלא תסתיר עובדות כלשהן שנוגעות למצב בריאותך, ואתה נותן הוראה והסכמה למוסדות הרפואיים למסירת מידע ומסמכים לצד ג'.

ניסוח של שאלות נכונות למומחה

על סמך המסמכים שקיבלנו אנו מנתחים את המקרה ומעבירים את המסמכים בצירוף תיאור הסוגיה לעיון למומחה מתאים – הרופא. לדוגמה, אנו שואלים את השאלות הבאות: האם התקיימה רשלנות בדרך שבה התקיים הניתוח? והאם נגרם נזק לבריאות המטופל בעקבות הדרך שבה התקיים הניתוח? המומחה האמור מנתח בצורה מקצועית את המסמכים שהגשנו לו ונותן לנו תשובה ראשונית. אם מתקבלת תשובה חיובית מהרופא, אנו מודיעים ללקוח שיש לנו את כל הסיכויים לנצח בתביעה. אם אין סיכויים כאלה – גם על כך אנחנו מודיעים ללקוח כדי למנוע ממנו מאמצים מיותרים לשווא.

באילו מקרים קיים סיכוי רב לקבל פיצויים?

ישנם סוגים רבים של רשלנות רפואית. קורות לעתים קרובות טעויות רפואיות בתחומים כגון היריון ולידה, רפואת שיניים, קרדיולוגיה ובתחומי רפואה נוספים. הסיכוי לקבל פיצוי על נזק הוא משמעותי יותר במקרים הבאים:

1. אבחנה לא נכונה של מחלה;

2. ניתוח לא מוצלח והשארת חפצים זרים בגוף במהלך הניתוח;

3. הסרת איברים בריאים במקום החולים;

4. כוויות ברקמות ואיברים במהלך הניתוח;

5. שימוש בסוג דם שגוי בזמן עירוי דם;

6. טיפול שגוי, כולל תרופות שנרשמו בטעות עם תופעות לוואי נרחבות.

מהו הליך הגשת התביעה לבית המשפט?

חייבים להדגיש במיוחד כי בתיקים שקשורים לרשלנות רפואית בישראל חייבים בעוד מועד, עוד לפני שמגישים את כתב התביעה, לקבל חוות דעת רפואית מטעם מומחה שלא קשור לצדדים בתיק. לא ניתן להגיש כתב תביעה שלא צורפה לו חוות דעת מומחה. יתרה מכך, בבית המשפט יכול להיווצר מצב שבו מסמכי התיק יכללו שתים או יותר חוות דעת של מומחים לרפואה. בעניין ההוצאות הראשוניות שלכם שקשורות להגשת תביעה ברשלנות רפואית תוכלו לעיין במאמרנו "רשלנות רפואית – חשבון בבקשה!" בעת הגשת תגובתו לכתב התביעה הנתבע מצרף את חוות דעתו של מומחה מטעמו, בית המשפט במרבית המקרים גם הוא ממנה את המומחה משלו, וכך הלאה. לכן חשוב מאוד שחוות הדעת תוכן על ידי מומחה בקיא בעל ניסיון רב בהגשת חוות דעת מסוג זה, וגם ניסיון רב במתן עדות בבית המשפט.

חוות דעת רפואית

יש לנו ניסיון עשיר של עבודה מול מומחים שונים שמכינים חוות דעת רפואיות עבור בית המשפט. ישראל היא מדינה קטנה, ותחום הרפואה הוא חוג סגור. למעשה אין כאן רופא שלא מכיר רופא אחר בתחומו. אנחנו עובדים מול מומחים בעלי ניסיון של שנים בהכנת חוות דעת רפואיות מצד אחד, ומצד שני הם לגמרי עצמאים ויכולים להכין את חוות דעתם ללא משוא פנים. המומחים שמולם אנחנו עובדים נותנים חוות דעת איכותיות ובעת מתן של עדות בבית המשפט הם מנסחים את עמדתם בצורה ברורה, חדה וחד-משמעית שאין לחלוק עליה.

פתרון של סכסוך באמצעות גישור

vrachebnaya oshibka v israele

ישנם לא מעט מקרים שבהם עניינים שקשורים לרשלנות רפואית נפתרים מחוץ לכותלי בית המשפט. לכל מוסד בריאות יש ביטוח סיכונים שקשורים לטעויות רפואיות, ולכל רופא ישנו ביטוח אחריות מקצועית. אם הטעות היא בולטת לעין, רופאים ובתי חולים מעדיפים שלא להביא את התיק לבית המשפט כדי לא לפגוע במוניטין שלהם, אלא לפתור את העניין בדרך של גישור.

המשא ומתן מתנהל בעיקר על גובה הנזק שיש לפצות עליו, כאשר הפיצויים ישולמו על ידי חברת הביטוח. בשיטה זו של יישוב סכסוכים, הצד הנפגע מקבל פיצויים בהקדם האפשרי. משרדנו ועורך הדין המתמחה בענייני רפואה מטפלים בעניין בדרך של גישור. לפרטים על נושא הגישור תוכלו לקרוא את הכתבה בנושא גישור.

אנו מאחלים לכם הרבה בריאות ורפואה שלמה. אם נפגעתם מרשלנות רפואית או מטעות רפואית בישראל – פנו לעורך דין שמתמחה בענייני רפואה ואל תנסו לפתור את הבעיה באופן עצמאי.

פנו אלינו ליעוץ על ידי מילוי טופס באתר או התקשרו אלינו בטלפון: +97252-639-2289 (למתקשים מישראל), +7925-171-0755 (למתקשרים מרוסיה).

בכבוד רב,

עו"ד אנסטסיה פוקס

נושא: רשלנות רפואית

לשתף:

טגים: כללי

תגובות 0

כתיבת תגובה